Ulcay: Bingöl’de iskân sorunu had safhada
Bingöl Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Mehmet Ulcay, Bingöl’de büyük bir iskân sorunun olduğunu söyledi.
Bingöl Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Mehmet Ulcay, yaptığı yazılı açıklamada Bingöl’de büyük bir iskân sorunun olduğunu belirterek, yaşanan iskân sıkıntısı dolayısıyla esnafların ruhsat alamadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi.
Bingöl Belediyesi’nin iskân konusunda ciddi bir çalışma yapması gerektiğini vurgulayan Ulcay, “Son zamanlarda belediyeye müracaat ederek işletme ruhsatı almak isteyenlere “o binaların iskân sorunu var” diyerek ruhsat verilmiyor. Haliyle bu durumda esnafımız mağdur ediliyor. Belediyenin bu konuda yapması gereken, tüm yasal mevzuatları kararlılıkla uygulayarak en azından ruhsat alınarak başlanılan tüm inşaatların mevzuata uygun yapılarak bitirilmesini ve iskân belgelerinin alınmasını sağlamak olmalıdır. Belediyenin bu konuda çok ciddi bir çalışma yapması gerekiyor, bu çalışmalar ciddi bir maddiyat gerektirmiyor. Depremde hasarlı binalarımız var, bunların 5 yıl geçmesine rağmen ne güçlendirme yapıldı nede yıkıldılar. Ve bu yapıda işletmecilere ruhsat verilmedi. Ruhsat için yapılan müracaatlarda belediye personellerinden sizin oturduğunuz yapılar hasarlı deniliyor. Bu binalar hasarlıysa yıkılması veya güçlendirilmesi gerekmiyor mu?” ifadelerine yer verdi.
İskân sorunu olan yapılara elektrik, su ve benzeri hizmetlerin verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Ulcay, “Üstelik böyle bir kanun varken, iskân belgeleri verilmeyen veya alınmayan yapılar, iskân belgelerini alana kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmaz deniliyor (3194 Sayılı Kanun, Madde 31’de). Bingöl belediye sınırları içinde bulunan yüzlerce binanın iskân belgesi yok, ancak buna rağmen bu yapılara elektrik, su ve benzeri hizmetler verilmiş. Bingöl’de bir cadde üzerinde iki işyerinden biri reklâm parası, çevre temizlik vergisi, su faturası ve benzeri ödemeleri yapmıyor ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşmıyor. Bir diğer işyeri ise bunları ödüyor, ancak geciktirdiği gibi hemen ceza kesiliyor. Tüm prosedürleri yerine getiren bir esnaf, yanında iskân belgesi olmayan diğer bir esnaf ile yan yana, buda işyerleri arasında haksız rekabetin yaşanmasına meydan veriyor. Bu durum esnaflar arasında haksız bir uygulama olmaz mı?” şeklinde konuştu.
Bu yazı toplamda 459, bugün ise 0 kez okunmuş.





YORUMLAR
Yorum yap
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.